idei practice pentru cabinete medicale

Cum stii ce RAM ai nevoie pentru calculatorul tau?

Cabinete Medicale Jun 02, 2016 Informatica

Plec de la premisa ca am ajuns in punctul in care stiu ca am nevoie de RAM (am un computer mai vechi care nu mai face fata, mi-a spus cineva ca trebuie sa il schimb sau un software medical care urmeaza sa il instalez are express aceste cerinte). Cum fac sa stiu cât am deja, ce este compatibil si ce trebuie sa cumpar.

O sa iau un caz cu un echipament HP care l-am avut ca si Post de Lucru, care intr-o buna zi nu a mai mers. Cauza – Windowsul a cedat. Pe computer instalata suita Orqal, destul de pretentioasa ca resurse, deci computerul nu a mers niciodata la un nivel satisfacator. Auditul – computerul avea doar 2G de RAM si procesor compatibil cu softurile.  Concluzia – ii mai trebuie RAM. Cum fac asta ? Sa stiu ce RAM are nevoie computerul meu, ce RAM e compatibil, cum trebuie sa prodedez ?

UNU. Daca poti si nu e sigilat, desfa-l. RAM-ul sunt niste barete lungi pe placa de baza, care se declipseaza usor. Pe el e scris ce model este. Apoi il cauti pe internet. Insa daca nu gasesti FIX acelasi model atunci devine complicat sa stii care e compatbil.

DOI. Instalez un programel care se numeste CPU-Z, si care stie sa “citeasca” toate piesele care le am in computer si partea lor electronica (la RAM ne intereseaza frecventa).

TREI. Merg la Motherboard (Placa de baza) si dau copy-paste la model si caut pe internet specificatiile placii. Acolo voi gasi – modelul, frecventa, dimeniunea maxima suportata, in fine, toate informatia. In cazul de fata 2A72H

Memory: 4 x 240-pin DDR2 DIMM slots Supports Dual Channel DDR2 800/667 MHz non-ECC , un-buffered memory (Max 4GB)

PATRU. Cu aceasta deschid Amazon.fr si caut specificatiile. In cazul tratat nu putea suporta barete mai mari de 4Giga , ceea ce nu a fost grav, ca fiind vechi, acest tip de RAM nici nu se mai fabrica decat la 2Giga. Cumparat si a doua zi RAM-ul a fost la cabinet, montat.

Durata operatiune: cca 30 minute

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cine suntem ?

Suntem un grup de antreprenori care și-au federat serviciile, astfel încât ele se potrivească cabinetelor medicale din Franța, Romania, Germania, Belgia, sau alte țări europene. Aceste servicii inglobeaza trei domenii principale: Amenajări, cu precadere Design&Build, Informatică (Software, Rețele, Web) și Servicii pentru cabinete (Marketing, Financiar, Echipamente). Fiecare din parteneri are o experiență de peste 10 ani în domeniile în care se prestează serviciile. Cel mai important este ca ne conducem afacerile cu pasiune, iar rezultatele la client sunt excelente. Nu ezitati să ne contactați pentru mai multe detalii.