Medpics este o aplicație mobilă gratuită dezvoltata in Franta, care urmărește să reunească într-o singură platformă întreaga profesie medicală pentru a face schimb de practici și sfaturi și de a-și îmbunătăți pregătirea.

La fel ca rețeaua socială foto Instagram, utilizarea Medpics este destul de simplă. După ce s-a înregistrat și autentificat, în funcție de competența sa, medicul poate posta fotografii medicale (radiografii, scanare CT, ecografie, dar și zonă îndoielnică), punând astfel întrebări colegilor și comentând cazurile clinice postate.

Avantajul acestei aplicații este acela că permite practicianului să aibă o funcție care să permită anonimizarea fotografiilor, dar și mascarea denumirilor, datelor, tatuaje etc..  Păstrarea  secretului medical, chiar și între medici si anonimitatea este verificată de echipa Medpics înainte de difuzare.

Pentru a se asigura că informațiile nu intră în mâinile tuturor, medicii interesați de această rețea profesională trebuie să prezinte dovada aprobării competențelor lor, cum ar fi numărul de înregistrare la Ordinul Medicilor, profesioniștii din domeniul sănătății, sau cardul de studenț.

Aplicația tocmai a fost îmbogățită de o nouă posibilitate: să navighezi aplicația fără a avea conexiune la rețeaua Internet. “Această caracteristică nouă este convenabilă pentru medici și profesioniști din domeniul sănătății care lucrează în spitale unde rețeaua este aproape inexistentă”, spun managerii “este deosebit de valoroasă în contextul deșertelor digitale și medicale, unul dintre preocupările actuale ale lumii sănătății “.

Pentru a naviga fără internet, MedPics utilizează acum cache-ul mobil pentru a sincroniza biblioteca de caz clinic și interacțiunile utilizatorilor în fundal. Util în cazul în care utilizarea unui mobil conectat la o rețea este interzisă, această nouă posibilitate permite, de asemenea, pregătirea conținutului care va fi trimis de îndată ce acesta va fi în zona conectată.

Ca și rețelele sociale clasice, MedPics are un serviciu de mesagerie privat numit “Medsenger”, care permite comunității să comunice live.