Digital Intelligence

servicii oferite de Medical &Services / Gapirocraft / fYb

Informatizarea

unui cabinet medical și punerea în normele digitale ale lumii în care trăim necesită o atenție specială

Echipa

este formată din manageri de proiect care conduc operațiunile furnizorilor tradiționali de software și servicii

Serviciile

de proiectare, de management de proiect, software, echipamente, formare profesională, etc

Catalog / Lucrări

de referintă în domeniul cabinetelor medicale, de la audit și asistență până la informatizare efectivă

Informatizarea unui cabinet medical și noile provocări pe care Internetul le deschide cabinetelor medicale sunt cele două subiecte majore care le tratăm. Temele acestea includ hardware (echipamente), software (locale sau la distanță), obiecte conectate (care operează date cu sau fără caracter medical), sisteme remote, sisteme de interacțiune cu pacienții, noi standarde tehnologice. Médical &Services asigură un management de proiect de înaltă calitate care pune toate acestea împreună, prin prestații proprii sau ale partenerilor tradiționali. Când vorbim de date și documente medicale trebuie absolut obligatoriu să tratăm și aspectele următoare: secretul medical (legislație, norme, securitatea datelor), criptajul datelor, drepturile de acces, tranzitarea în siguranță a informațiilor, stocajul securizat al datelor, stocajul securizat al documentelor fizice, distrugerea planificată (atât electronică cât și fizică).

Divizia Digital Intelligence acoperă integral nevoile cabinetelor medicale, însă aria sa de expertiză este mai extinsă, include și project management în dezvoltarea de aplicații online, sisteme CRM, bespoke software și medii de programare, outsourcing, testarea continuă de echipamente și sisteme și realizarea unei informări continue a bancului de lucru. Considerăm că doar printr-o stare de veghe tehnologică putem să înțelegem schimbarea lumii înconjurătoare sub impactul tehnologiilor și a internetului. Pentru un cabinet medical că entitate și pentru personalul sau este important să înțeleagă ușor tehnologiile, impactul lor și impactul schimbării. De aceea oferim suplimentar în cadrul ClubMS și prestări de servicii de tip suport ticketing, formare, asistentă (inclusiv la achiziții), informare continuă, consultanță (a doua părere avizată).

Care sunt etapele unui șantier tehnologic într-un cabinet medical?

Fiecare din etapele de mai jos trebuie tratată SEPARAT, întregul este un rezultatat al agregării fiecărei Etape în dinamica sa.

Etapa 1 : Proiectarea

Arhitectura și Nodurile, Rețeaua (fire, aer) și locurile în care ea primește terminale, Protecția Rețelei (interne, externă, Firewall, Defender, VPN, domenii, grupuri de lucru, reguli). Etapa de proiectare este importanța mai ales în dinamica – ce se întâmplă dacă vrem să extindem, să restrângem, să punem protecții suplimentare, etc. Setul de specificații de la fiecare furnizor de software medical impune limite care trebuie luate în calcul la etapele următoare. Proiectarea digitală ia în calcul echipamentele, modul în care se conectează, cum sunt protejate, softurile și procesele care rulează pe ele, dar și cum sunt schimbate ulterior, voluntar sau fortuit. Acest proiect reprezintă bază schimbărilor tehnologice de orice fel în cabinetul medical. Este important să precizăm că asigurăm și Service, Mentenanță la distanță, Intervenții periodice.

Etapa 2 : Stocarea

Serverul (normal sau RAID), Routere, HUB-uri, , Sisteme de Backup, HDD externe, stocaj la distanță, protecții UPC pentru mediile de stocare, fac parte din Etapa Stocarea și protecția fizică a Datelor. După cum spuneam în deschidere, datele medicale au un caracter aparte și trebuie privite cu grijă, atât pentru că sunt sensibile că și conținut, cât și pentru că sunt de o mare importanță. Avem impresia că niciodată nu sunt îndeajuns de multe metode de precauție. Trebuie de asemenea prevăzute situațiile externe care duc la  deteriorarea datelor: foc, apa, furt, distrugere. În general propunem o arhitectură suplă pentru stocaj care evită supradimensionarea, dar care să fie eficientă și logică.

Etapa 3 : Echipamentele funcționale

Bază tehnică în sine și Asistenta la achiziție, fie sub formă de consultanță tehnice, fie sub formă reprezentării pentru negocierea cu furnizorii. Este în strânsă legătură cu Etapa 4 care presupune echipamentele periferice. Aici includem Computerele și Laptop-urile, Piesele și Componentele lor dacă se compun, Configuratoare, testarea compatbilitatii de performanță cu softurile medicale, comparații dinamice pentru puterea de procesoare, banc de test pentru performanță. Că o extensie includem aici Tablete și Smartphones, deseori ele sunt integrate în proiectul cabinetului, mai ales pentru structura de telecomunicații prin aplicații și API. Bază tehnică este achizionata de client, deși în unele cazuri speciale putem să propunem clienților leasing sau vânzare în rate pentru anumite echipamente care le avem în stoc.

Etapa 4 : Echipamentele periferice

Gama de periferice este foarte largă, mai ales dacă socotim și obiectele conectate smart, care le tratăm separat în ultima etapă. Vorbim aici de imprimante, scannere, multifuncționale, cititoare de carduri, cititoare de cărți de vizită, semnături electronice, echipemente de teletransmisii. Că și funcționalități ele fac parte din administrativ și au două funcții în cabinetul medical-să asigure realizarea actului administrativ mai rapid și performant (viteză, capacitate, timpi de execuție) și să se potrivească bine în spațiul fizic-(să nu ocupe loc, să nu încurce cu firele, alimentare corectă). La echipamente periferice adăugăm și pe cele legate de sunet, fie că sunt de telecomunicații (căști, repondoare, blutooth), fie că sunt legate de divertisment (sistemul audio, amplificatoare, stații).

Etapa 5 : Software

Programele care rulează pe computere sunt: Licențe de funcționare (Windows, Office, Antivirus, Server), Softuri dedicate activităților medicale (dedicate pentru fiecare cabinet în parte, radiologie, agendă pacienți, management medical, etc), Softuri pentru echipamente de orice fel ar fi acestea, Softuri de productivitate, Softuri de prelucrare a imaginilor și vizuale. Cele mai sensibile sunt softurile dedicate cabinetelor, care impun cerințe Rețelei și Bazei Tehnice, și totodată regulile de Stocaj și Protecție specială. Un aspect important este formarea profesională pentru medici și personal, CUM să folosească uneltele respective. Médical&Services oferă training la sediul din Laval (Franța) și instruire via Internet prin producții video, scopul fiind ridicarea productivității, misiunea noastră de a câștiga timp și bani pentru cabinete medicale.

Etapa 6 : Comunicațiile

Cuprind Telecomunicațiile (Centrale telefonice, Telefoanele Consolă în șine, Standarde telefonice, Centrale VoIP, Roboți Automați), Comunicația Asincronă (Mesagerii, Sisteme de Suport, Sisteme Pacient, Email) , Comunicația Sincronă (Chat, Suport), și relația cu Furnizorii de servicii de Comunicare (Secretariat a Distanță, Websites de Programări, Call Center). Nevoile unui cabinet medical în materie de comunicații nu sunt foarte mari, însă pe măsură ce structură medicală devine mai mare, soluția poate fi complexă (asocieri de cabinete, case medicale, policlinici, spitale). Asigurăm Consultanță în arhitectură de Comunicații, și proiecte de comunicații prin Partenerii noștri.

Etapa 7 : Productivitatea

Orice sistem are în spate o rațiune de funcționare. Toate echipamentele care le folosim au un scop de eficientizare a muncii doctorului cu pacienții, a secretarelor cu dosarele medicale, a asistentelor cu pregătirea pacienților. Productivitatea se măsoară în ușurință de lucru, în Ergonomia sistemului (care în timp tinde să fie dominat de entropie, de dezordine, de ne-punere la zi), se măsoară în Timpul alocat operațiunilor și pașilor informatici, în amănunte care deseori scapă unei ordini productive (amplasament de aparate, mobilier, acțiuni redundanțe, ne-folosire corespunzătoare a propriei baze, etc). Medical&Services oferă servicii de Audit de Optimizare membrilor Clubului, poate cel mai important serviciu alături de cel de Consultant Avizat și suntem Specialiști în instalarea de sisteme CRM profesionale. Puteți urmări o serie de articole pentru îmbunătățirea activității.

Etapa 8 : Conectivitatea Online

Cabinetele medicale intră și ele sub influența conectivității, o tendință actuală în lumea modernă în care trăim. Lucrează colaborativ pe spații de lucru comune online, sunt accesate de la distanță pentru service, au datele protejate prin transmisii pe internet, au websites și adrese de email profesionale, medicii schimbă păreri în grupuri online, sunt prezenți în Social Media, iar cabinetele au început procesele de dematerializare. Lumea virtuală este destul de vastă că să ridice diverse aspecte, de la protecție de date și imagine până la folosirea corectă a acestor instrumente. Aici adăugăm Universul Obiectelor Conectate, care încep să transmită date, de la spălatul pe dinți până la pacienții care suferă afecțiuni cardiace, și unde cabinetele vor trebui să fie pregătite pentru datele care le vor primi de la pacienți. Lumea se schimbă și noi vrem să fim una din sursele de informare corectă asupra schimbărilor în tehnologie, să le înțelegem și să le explicăm. Nu ratați newsletterul nostru și canalele unde comunicăm.

Download Broșura Medical &Services 

 

Instalăm Echipamente de la urmatoarele companii:

Ankermann
Hewlett Packard Pro
Scansnap Fujitsu
Lima
HP Gen8 Servers

 

Microsoft Office, Live, Servers

Premium Amazon.fr Account

Contacteaza-ne !

2 + 7 =

CLUB MEDICAL &SERVICES

Un serviciu deosebit aflat la dispoziția cabinetelor medicale

CLUB MS

AVANTAJE PENTRU CABINETE

1) Consultanță în achiziții
2) Suport Ticketing 48h
3) A doua parere avizată
4) Reprezentare în negociere
5) Sugestii de soluții la cheie
6) Training și Video Arhivă

 

10% reducere pentru membrii clubMS pentru serviciile de acompaniere furnizate de Medical&Services.

trimite un email la
contact@medical-services.ro pentru a primi o perioada de încercare gratuită de 3 luni.

un serviciu money-back guarantee asigurat pentru 2 ani

Membrii clubMS beneficiază de un serviciu de asistentă continuă pentru aspecte legate de informatică, software, tehnologie, amenajări, internet și aspectele digitale.

Serviciul funcționează pe bază de e-mail, în urmă căruia se deschide un ticket care urmărește întrebarea pusă, și noi ne luăm angajamentul de a răspunde în 48 de ore.

Dacă vrei să ai mereu o a doua opinie pentru a verifica devizele tehnologice sau de construcții care îți sunt propuse, dacă vrei să știi ce pași ai de făcut în dezvoltarea activității, devino membru al Clubului. Avantajele sunt numeroase!

CLUB MS

suport online @ 48h

 

(1) Amenajări
(2) Informatică
(3) Digital

 

+ prețuri preferențiale pentru cabinete medicale

SERVICII + SOFTWARE + INTERNET + ECHIPAMENTE

Pentru a vedea diverse implementări vă invităm să vizitați secțiunea Portofoliu. Pentru prezentări vă asteptăm la sediile noastre și nu ezitați să ne contactati. Pentru detalii ale secțiunii urmăriți paginile de prezentare pe materiale.

SERVICII

AUDIT TEHNOLOGIC – deplasare la sediul cabinetului sau pe bază de documentație, pentru a face constatări referitoare la proiectarea și funcționalitatea sistemului.

CONSULTANȚĂ PRODUCTIVITATE – audit la sediul cabinetului pentru ameliorarea proceselor care au loc în cabinet.

INSTALĂRI SOFTWARE – instalări de software pentru servere, pentru stații de lucru, configurări diverse software

CONFIGURĂRI REȚELE – domenii, grupuri de lucru, pentru servere Windows și Linux

MENTENANȚĂ – prin control Teamviwer la distanță, actualizări, intervenții punctuale, service pe echipamente dacă sunt livrate de noi.

SOFTWARE

BESPOKE – sau software la comandă. Prin partenerii noștri de la FYB, oferim sofware dedicat dezvoltat prin Symphony.

OUTSOURCING – am colaborat de-a lungul timpului cu zeci de firme de programare și design, suntem capabili să vă găsi furnizori dedicați în România pentru orice proiect. De asemenea avem o experiență foarte bună în lucrul cu platformă Freelancer.com

TRAINING – pentru membrii ClubMS asigurăm traininguri pentru folosirea mai productivă a softurilor generalizate sau prin vulgairzarea folosirii softurilor profesionale ale cabinetelor, recompunere de trainguri profesionale. Toți membrii ClubMS pot accesă arhivă video cu trainguri și prezentări de produse.

Instalăm și configurăm software divers de la diverși producători: ADOBE, MICROSOFT, ANTIVIRUS, VIDEO, AUDIO, OFFICE TYPES, etc

INTERNET

IMAGINE & PORTABILITATE ONLINE – website, concept, proiect, poziționare, copywrite, portabilitate imagine în online-semnături, download, identitate SM, liste, comunicare, automatizări ; Serviciile se adresează tuturor firmelor. Servicii oferite doar în cadrul unor proiecte în care realizăm și livrarea conceptului.

PROJECT MANAGEMENT ONLINE – dacă doriți un software, o aplicație, un portal, facem interfață între dvs și producătorii de software, conducem proiectul.

SEO & SEM – servicii pentru optimizare față de motoarele de căutare,

CAMPANII – suntem capabili să gestionăm campanii de publicitate online pentru Google / FB, oferim asistentă în crearea modelului de business bazat pe publicitate și consultanță în reverse-engineering.

ECHIPAMENTE

Pentru achizita de echipamente putem acționa ca și Consultant tehnic, ca și Reprezenant în cazul în care negociem extern, ca și Furnizor în anumite situații.

Cunoștințele noastre ne permit să vă fim alături (dacă sunteți membri în ClubMS tarifarea este excepțională) pentru:

SERVERE
COMPUTERE (desktop, laptop, tablete)
SISTEME DE SUPRAVEGHERE
CENTRALE VOIP
IMPRIMANTE
SCANNERE
SPAȚII STOCARE
SOLUȚII DE PROTECȚIE
OBIECTE CONECTATE diverse 

Medical &Services prin Digital Intelligence pilotează proiecte specifice pentru cabinete medicale, însă nu ezitați să ne contactați și pentru serviciile care nu sunt adresate doar cabinetelor medicale, acoperim și domeniile personal & business, mai jos găsiți câțiva din clienții care au beneficiat de serviciile noastre.

Clinica TRIDENT (Bucuresti)
www.clinicatrident.ro

Vaillant (Bucuresti)
www.vaillant.com

Softelligence (Bucuresti)
www.softelligence.ro

T-Me Studios (Bucuresti)
www.timmystudios.com

DB Schenker (Bucuresti)
www.dbschenker.com

KANE (Bucuresti)
www.kane-restaurant.com

Freisland Campina
www.frieslandcampina.com

Starbucks (Bucuresti)
www.starbucks.com/

Caffeteria (Bucuresti)
***

#14 Săptămâna MedTech Startups – Doctolib

Doctolib este un startup de origine franceză ce atrage în continuare interesul pentru finantare. In viitorul apropiat este posibil ca pentru programarea la medicul dumneavoastră s-ar putea sa se foloseasca aceasta platforma. Compania cu sediul în Franța a fost fondată...

#13 Săptămâna MedTech Startups – Amra

Cu sediul în Suedia, AMRA a fost înființată în 2010 ca un spin-off al CMIV (Center for Medical Image Science and Visualization), al Departamentului de Inginerie Biomedicală (IMT) și al Departamentului de Medicină și Sănătate (IMH) de la Universitatea Linköping, Suedia...

Vederea si ingrijirea ochiilor prin inovare tehnologica

In ultimii ani s-a accelerat acest process de inovare, foarte important, pentru intreg sectorul medical, iar un domeniu care benficiaza de dezvoltarea tehnologica este Oftalmologia. Companii ca Second Sight, Retina Implant AG, si Pixium Vision, prin tehnologia...

#12 Saptamana MedTech StartUp – Ada Health

Ada Health a fost fondată de Daniel Nathrath, Dr. Claire Novorol și Dr. Martin Hirsch în 2011 și are birouri în Berlin, Londra și München. Lansat în 2016, aplicația Ada acționează ca un companion de sănătate, folosind Inteligența Artificială pentru a ajuta...

Aplicația care permite studierea cazurilor clinice în mod colaborativ

Medpics este o aplicație mobilă gratuită dezvoltata in Franta, care urmărește să reunească într-o singură platformă întreaga profesie medicală pentru a face schimb de practici și sfaturi și de a-și îmbunătăți pregătirea. La fel ca rețeaua socială foto Instagram,...

Sisteme de stocare a fisierelor in cloud personal privat

Stocarea fișierelor într-un spațiu privat poate fi uneori o adevarata provocare, în special dacă datele pe care le procesezi au un caracter sensibil. Aici poate să vină în ajutor un sistem de Cloud Personal. Insă în cazul unui cabinet medical, există foarte mare...

Centru de Chirurgie Robotică Pedriatică deschis în Timișoara, pentru copiii din Europa de Est

Spitalul de copii “Louis Turcanu” a deschis primul centru pediatric de chirurgie robotică din Europa de Est, ca urmare a unui robot în valoare de 2.5 milioane de euro, donat de o fundație elvețiană.   Datorită reducerii finanțării pentru chirurgia robotică pe care...

Echipa noastră (MS+FF)

Claudiu Gamulescu

Claudiu Gamulescu

Medical&Services

Managing Partner (France).

Gabriel Pioaru

Gabriel Pioaru

Medical &Services

Managing Partner, Project Manager, Analiza & Devize

Medical &Services

3 + 6 =